Så har kunstforeningen Foyer’en glæden af at kunne indbyde til fernisering. Denne gang skal vi møde billedkunstner Karen Gurli Larsen fra Skælskør, der udstiller i Taastrup Idræts Center i perioden 8. februar til 9. marts 2023. Udstillingen er tilgængelig hverdage 9-22 samt i weekender 10-17.
Der er fernisering:
Onsdag den 8. februar 2023 kl. 19.30
hvor Karen Gurli Larsen på ferniseringen vil fortælle om sig selv og sin kunst. Man kan læse mere om Karen Gurli og hendes arbejde i vedhæftede udstillingsfolder.
Elever fra Musikskolen leverer musikalsk underholdning i forbindelse med ferniseringen og Kunstforeningen serverer som altid et glas vin og lidt snacks.
Alle er velkomne, også selvom man ikke er medlem af Foyer’en
Man kan se mere om Karen Gurli Larsen på hende hjemmeside eller på instagram karengurli.
Man kan efter aftale besøge Karen Gurli på hendes værksted og ”galleri” i Skælskør.
Karen Gurli har sit fokusområde i billedverdenen og er i en konstant skabende og udforskende proces i sit kunstneriske udtryk. Det er især processen, som Karen Gurli har kastet sin kærlighed på, det er en rejse og en fordybelse, hver gang hun kan gå ind i sine projekter.
I sine billeder er det særligt livets vilkår og de store spørgsmål, som optager Karen Gurli. Med inspiration i bibelske motiver bryder hun med den klassiske forestilling om religiøse billeder. Med rødder i det religiøse forholder hun sig som kunstner til tunge tematikker, for som hun siger: ”Mørket er livsbekræftende“.
Karen Gurli arbejder med både grafik, pensel og keramik, og skiftet mellem de forskellige teknikker inspirerer til nye motiver.
Det var stregen og tegningen, som i sin tid lod Karen Gurli udfolde sine kunstneriske evner, inden hendes rejse som kunstner for alvor begyndte. Den rejse beskriver Karen Gurli som: ”At finde hjem”.
Karen Gurli fortæller:
”Atelier Baghuset er mit værksted. Det er baghuset til vores byhus i Skælskør.
Huset er fra 1890, vi købte det i 2014. Det var kærlighed ved første blik. Meget liv er levet her, mange historier er fortalt. Her er et svagt ekko af stemmer og latter og gråd, som, hvis man er ganske stille, kan fornemmes. Vi lever her og skaber fortsat historie, fortællinger. For mig som kunstner, er dette sted meget inspirerende at bo og arbejde i. Måske fordi, jeg er optaget af ”livet” og tilknytning, slægters gang og kvindelivet nedarvet fra kvinde til kvinde. Netop det ekko af liv, der går forud, hvilket aftryk mødrenes levede liv og erfaringer på godt og ondt betyder for livet her og nu. Kan arven brydes eller finder den sin egen plads blandt alt det ”nye”? Det er spørgsmål, som blandt andet giver gods og indhold til mine billeder.”